Upravit stránku

Digitální agentura eBRÁNA, která se zabývá hlavně tvorbou webových stránek a online marketingem, je náš dlouholetý klient. Navázali jsme spolupráci v roce 2010, kdy jsme mu poskytli konzultace při výběru vhodného objektu a následně projekční služby rekonstrukci. Našim společným cílem bylo vytvořit příjemné kreativní pracovní prostředí, které bude zaměstnance motivovat k lepším výkonům i společnému využití volného času a posílení sociálních vazeb mezi nimi. 

Areál v Milheimově ulici v Pardubicích tvoří budovy rozmanitého charakteru a stáří, které vznikaly od 30.let 20.stol. Původně sloužil pro lehkou výrobu, později pro administrativu. Před rekonstrukcí byl areál bez využití. Okolní zástavba je tvořena převážně tří až čtyřpodlažními objekty sloužícími pro bydlení, služby a administrativu. 

Komplex se skládá z pěti vzájemně propojených budov označených A až E. Se sousední objekty vytváří dvě nádvoří. První nádvoří je ohraničené budovami A, B, C, D. Druhé navazuje na vjezd z Milhelmovy ulice a slouží k parkování vozidel. Na budovu D navazuje bývala výrobní hala (objekt E). Komplex budov je relativně symetrický a velmi racionální. Toto řešení respektuje i plánovaná rekonstrukce. Dispozičně jsou všechny budovy propojené a průchozí. 

Autorský tým

Autor: Ing. arch. Jaromír Chmelík
Autorská spolupráce: Ing. arch. Kryštof Kreisinger, Ing. arch. Jan Ondrák, Ing. arch. Jan Müller, Ing. arch. Petr Večeřa, Ing. arch. Michal Potůček, Ing. arch. David Baďura 

Zpracovatel projektové dokumentace

architekti chmelík & partneři, s.r.o.

Investor a investiční náklady

eBRÁNA s.r.o.

Místo stavby

Milheimova č. p. 1010,
Pardubice 

Realizace stavby

První etapa projektu 2010,
další etapy probíhá projektová příprava 

Půdorysy

  • Půdorys 1. NP
    Půdorys 1. NP
  • Půdorys 2. NP
    Půdorys 2. NP
  • Půdorys 3. NP
    Půdorys 3. NP
  • Situace stavby

První etapa rekonstrukce proběhla v roce 2011. Zabývala se tří podlažní administrativní budovou (A) a výukovým centrem (B). Nahrazením průjezdu vstupní halou a kanceláří v administrativní budově vznikl vnitřní dvůr koncipovaný jako klidová relaxační zóna pro zaměstnance a návštěvníky. Do tohoto dvora se obrací v pravidelném rastru okna místností školicího centra. V přízemí jsou okna francouzská a propojují školicí a přednáškové místnosti s exteriérem. V patře do dvora směřují kanceláře, na které navazuje spojovací chodba. 

V budoucnu by měly být postupně opraveny všechny objekty. V současné době se projednává kancelářský objekt C, který vznikne na půdorysné stopě stávající budovy. V přízemí jsme navrhli místnost pro dětskou skupinu, HUB a bufet pro zaměstnance. V patře umísťujeme kanceláře a jednací místnosti. 

Dalším krokem je výstavba třípodlažního ředitelského objektu D, který propojí trakty B, C a zajistí krytý průchod ve všech patrech celým komplexem. Prostory v přízemí slouží jako zázemí pro víceúčelový prostor, který jsme umístili do bývalé výrobní haly v objektu E. Ve zbylých podlaží se nachází kanceláře, jednací místnosti, sklady, servery a odpočinkové zóny pro zaměstnance, jako je sauna. Víceúčelový prostor objektu E zastřešuje zelená střecha, která bude sloužit k odpočinku zaměstnanců. 

 

Vizualizace

Řezy a pohled

Vizualizace

  • Dvůr
  • Střecha
  • Střecha
  • Pohled z ulice
  • Tělocvična
  • Střecha